El Club

Al llarg de la història de la UD Cassà l’escut ha anat evolucionant, fins a la versió que es llueïx actualment que va ser dissenyada el 1947 pel farmacèutic i pintor Joaquim Botet.

MÉS DE CENT ANYS DE FUTBOL

L’estiu del 1912 el futbol entrà a Cassà i s’introduí mercès a 17 històrics i esforçats pioners cassanencs, sota una terna composta per tres forces vives, onze futbolistes i un trio arbitral, a part d’uns quants anònims simpatitzants. Els 17 històrics i esforçats cassanencs aimants del noble esport cooperaren molt estretament i sòlida, i col·laboraren de tal manera que la resultant fou la introducció, programació i consolidació, a despit de serioses dificultats i inconvenients, del nostre petit món de la pilota. Les forces vives estaven integrades pel farmacèutic doctor Robert Pascual i Massanet, que regalà la primera pilota de reglament, el senyor rector Mossèn Joaquim Bosch i Ventí, que pagà el lloguer del terreny de joc i el senyor Innocenci Cassà, administrador de finques, que proporcionà el camp d’en Trompa, sotmès a litigi i pendent d’un plet, quasi al bell mig del qual hi havia un formós perer que s’havia de respectar íntegrament, cosa que així es féu. El trio arbitral estava compost d’un àrbitre i dos líniers, que foren: el primer àrbitre que dirigí el primer encontre, en JOSEP MESTRAS i MARTl, qui a la vegada s’erigí i amb molts mereixements al grau de President, i dos líniers, els quals foren en JOSEP M. TRINCHERIA i AZUA i n’ELIAS NONELL i GASPAR. El gloriós i immortal primer equip de futbolistes estigué integrat en la seva diada inaugural pels següents onze: Barceló, Barnés i Carreras; Bosch, Olivé i Rodà; Peius Pascual, Domènec Pascual, Rabell, Dausà i Alemany.

Aquest és l’inici del futbol a Cassà de la Selva tal i com el narrà el Dr. Josep M. Olivé en el seu llibre sobre els 75 anys de la UD Cassà, editat l’any 1987. A Cassà es va començar a jugar a futbol al 1912, essent un dels primers clubs gironins que es va crear, després del Palamós i del Girona; sens dubte el contacte amb Palamós pel tema del port on el suro cassanenc arribava o marxava a l’estranger hi degué tenir alguna cosa a veure. Un altre club que es va crear dos anys després del Cassà va ser l’AD Guíxols, un altre club relacionat amb el mon del tap i que per estrenar-se precisament va jugar contra el Cassà, que en aquells orígens es deia FC Cassà.

El primer partit de de l’FC Cassà es va jugar el 18 d’agost de 1912 contra l’Strong gironí amb el resultat d’1 a 7 per als gironins. Quinze dies després, l’u de setembre, es va jugar la revenja amb nova victòria gironina (1-3).

Amb aquests partits es va encetar el camí del futbol a Cassà de la Selva que ha continuat durant 105 anys de manera ininterrompuda, ja que fins i tot durant la guerra civil es va mantenir l’esport amb equips que s’anaven formant amb caràcter provisional.
Actualment el Cassà juga, des de l’any 1939 al que ara es coneix com a camp municipal d’esports situat a la Rambla 11 de setembre si bé durant la seva llarga història ha jugat en diferents camps ubicats en altres punts del poble.

Per ordre cronològic s’han succeït de la següent manera:

  • 1r. camp: 1912, 1913. Camp d’en TROMPA o dels ESTUDIANTS, prop de can GASCONS (carretera de Caldes).
  • 2n. camp: 1913, 1914. Camp d’en «SENSIO» o camp dels LLUÏSOS (prop de l’estació).
  • 3r. camp: 1914, 1915, 1916. Camp de can CONSTANTINS o camp dels ECONOMISTES (al carrer del remei).
  • 4t. camp: 1920, 1921, 1922 i 1923. Camp d’en COSTA o camp dels CATALANISTES (prop de l’actual guarderia).
  • 5è. camp: 1922,1923,1924,1925,1926 i 1927. Camp de can CARBÓ, camp dels ECONOMISTES o camp dels CRÒNICS (carretera de Santa Pellaia).
  • 6è. camp: 1928, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1934. Camp de can PALAU o camp d’en LLUÍS RODÀ.
  • 7è. camp: 1936,1937,1938. Camp de can CARBÓ o camp de la GUERRA.
  • 8è. camp: de 1939 fins als nostres dies. CAMP MUNICIPAL D’ESPORTS o camp de LES ESCOLES.

El primer president del Cassà va ser Josep M. Mestras i Martí al que succeí Robert Pascual i Massanet; al llarg de la història s’han succeït fins a una trentena de presidents; en els darrers vint anys han ostentat el càrrec: Joan Carbó, Dolors Lloveras, Lluís Freixas, Ramon Codina, Carles Jofré i l’actual president Miquel Clapés.

Pel que fa als jugadors del primer equip que jugà a futbol a Casà són els següents: Josep Barceló i Esteba, Enric Barnés, Joan Carreras, Joan Bosch, Josep M. Olivé, Lluís Rodà, Domènec Pascual, Pompeu Pascual, Juli Rabell, Joaquim Dausà, Romà Alemany, Josep M. Trinxeria, Elies Nonell, Josep Cristià, Eugeni Domingo, Josep Dausà, J. Funosas, Lluís Dausà, Jaume Nin, Roca Gàbana, Francesc Riera, Joan Xiberta i Josep Gratacós.

Pràcticament es fa impossible poder dir quants jugadors han defensar la samarreta del Cassà sobretot si tenim en compte que en l’actualitat hi ha prop de vint equips en diferents categories i que durant més de quaranta anys el futbol va ser l’únic esport d’equip practicat al nostre poble, per la qual cosa seria molt complicar comptar els milers i milers de cassanencs que han defensar la samarreta blanc-i-blava del onstre club durat tots aquests anys.

El nom del club fins arribar a l’actual de UD Cassà establert després de la guerra civil ha anat canviant al llarg del temps si bé el club tenia una estructura permanent que f que es pugui considerar com un mateix cub que va anat canviant segons les modes del temps; el que es va mantenir invariable va ser el color de les samarretes que sempre fou el blanc-i-blau en record de la senyera de Roger de Llúria i els Almogàvers El club va començar dient-se FC Cassà; al1920 passa a ser Clib Deportiu i al 1935 comença a dir-se Unio Sportiva; amb la guerra civil es renomena com a Atlètic Futbol i al 1939 va recuperar el Futbol club per assar a ser de nou Unión Deportiva Cassà al 1945; el nom es va catalanitzar als anys 70 del segle XX, sense perdre les sigles (UDC).

 

LLETRA DE L'HIMNE

Amb la il.lusió que a tots ens acompanya cada partit acudim a omplir el camp l’equip que lluita i l’afició que clama perquè el Cassà sempre surti triomfant.

Au! , som-hi tots que se sent arribar l’hora d’un poble unit pel treball i pel futbol des del més gran fins al marrec que encara plora tots a cridar perquè el Cassà ha fet un gol.

Amb l’afició que a tots ens agermana cantem ben fort eixamplant els nostres cors fins l’infinit que resoni la tonada Visca el Cassà, que és el club dels meus amors.

Del blanc i el blau símbol de tot un poble aixecarem l’estandart sempre ben alt i a cada camp lluitarem fort i amb esperit noble fins que els colors gravats per sempre hi quedaran

Cassà , Cassà , Cassà sempre endavant que per molts anys Visca el Cassà!

ORGANIGRAMA
President Miquel Clapés
Vicepresident Jose Rodríguez
Secretari Joan Carles Codolà
Tresorera Sílvia Moliner
Vocal David Santamaría
Gerent Manel Chillarón
Director esportiu Joaquim Boadas
Coordinadora Aina Maresma
Responsable de Metodologia Sergi Torres
Metodologia Pol Masgrau
Preparació Física – Recuperació/Readaptació Sergi Torres – Marina Ramón Fernández
Habilitats Motrius Bàsiques Sergi Torres
Anàlisis Sergi Pericot
Entrenadors de porters/es Joan López Santana
Fisioterapeuta Marina Ramón Fernández
EQUIPACIÓ
Eq. LocalEq. VisitantEq. Porters
Blanc i Blau
Vermell
Negre i Vermell

PRIMERA EQUIPACIÓ

SEGONA EQUIPACIÓ

 

EQUIPACIONS DE PORTERS/ES